Bouw

Door het gebruik van de juiste veiligheidsborden in de bouw worden teksten overbodig. Een voordeel hiervan is dat alle pictogrammen die gebruikt worden universeel zijn en daardoor in elke taal te ‘lezen’ zijn.  Een (goed) verzorgde bouwplaats draagt niet alleen bij aan ons streven naar veiligheid, gezondheid en welzijn van medewerkers, maar voorkomt ook faalkosten en onnodig verlies van of schade aan materiaal en materieel en maakt een betrouwbare en professionele indruk op (potentiële) opdrachtgevers en de omgeving.

veiligheidsborden-op-de-bouw

veiligheidsborden op de bouw

Het is ook daarom van belang om duidelijke uniforme veiligheidssignalering te gebruiken volgens de huidige Normering.

Door de verscheidenheid aan werkzaamheden en de vele specialismen is een efficiënte inrichting van de bouwplaats gedurende de volledige bouwperiode belangrijk. Uitgangen en nooduitgangen dienen daardoor duidelijk te worden aangegeven, even als de EHBO ruimte, verzamelplaats bij een calamiteit en de locaties van de blusmiddelen.

Tevens is het van belang dat de BHV-ers de juiste informatie beschikbaar hebben. Bijvoorbeeld de adresgegevens van de bouwplaats en de lokale situatie: waar is het ziekenhuis, welke dokterspost is in de buurt, een lijst met aanwezigen etc.

P3 Ommen is vertrouwd met en in de bouwwereld en levert al jaren diensten en producten die bijdragen aan veiligheid en gezondheid. Van blusdeken tot oogdouche ondersteund met veiligheidspictogrammen.

Vrijblijvend advies? Bel +31 (0) 545 820 203 

Top