Opslag en overslag

Warehousing / opslag / overslag / transport / logistiek en veiligheid

Bij de op- en overslag van goederen en bijvoorbeeld afvalstoffen,  kunnen zich verschillende milieuproblemen voordoen. Denk hierbij aan stuiven, morsen, afstromen en uitlogen. Voor de eisen aan op- en overslag van goederen kunnen de Omgevingsvergunning, de Watervergunning, het Activiteitenbesluit en het Besluit lozen buiten inrichtingen relevant zijn. Kenniscentrum InfoMil biedt daarom nu een overzicht waar u in welke situatie mee te maken hebt.

Bij bovengenoemde situaties is het noodzakelijk uw medewerkers op de hoogte te stellen van de aard van de werkzaamheden en de voorwaarden waaronder deze moeten gebeuren. Het plaatsen van veiligheidssignalering met pictogrammen, welke aan de verplichte normen voldoen is noodzakelijk.

opslagloods veiligheidsborden signalering en advies

Bij de opslag en overslag hebben we extra aandacht voor:

  • Duidelijke aanduidingen van verplichte P.B.M.’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) bij te verrichten werkzaamheden
  • Waar nodig bescherming voor: adem, oog, oor en handbescherming,
  • Duidelijke herkenning van gevaarlijke objecten, zoals Atex, stof explosie, opslag gevaarlijke stoffen

Daarnaast zijn de voorwaarden voor tankopslag, PGS15 (Opslag gevaarlijke stoffen), reden om de veiligheidssignalering zo volledig mogelijk in uw bedrijf te introduceren.

P3 Ommen is bekend in een groot aantal branches en met de werkzaamheden daarin. Met name de kleine en middelgrote bedrijven zijn bij ons in uitstekende handen. Wij ontwerpen de veiligheidssignalering en veiligheidsborden zoals u die wilt hebben, met de informatie die u heeft of die tijdens een rondgang op uw locatie wordt verzameld. Voor specifieke gegevens kunnen wij u adviseren middels ons uitgebreide netwerk van gespecialiseerde adviseurs. Wij komen altijd met een praktische oplossing die voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

 

Vrijblijvend advies? Bel +31 (0) 545 820 203 

Top